Slant *        6        Forum
Home Home Home
The Place to Go for Slant Six Info!
Click here to help support the Slant Six Forum upgrade!
It is currently Sat Aug 17, 2019 9:02 am

All times are UTC-07:00




Post new topic  Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sat Jul 02, 2011 8:15 pm 
Offline
Board Sponsor & Moderator
User avatar

Joined: Thu Oct 17, 2002 7:27 pm
Posts: 12085
Location: Park Forest, Illinoisy
Car Model*: 68 Valiant
Went down this morning and played with the car some to see if I can get it to leave the starting line better. After that I changed oil and trans fluid in the old Dakota, then loaded the car up.

My friends Bill and Mary Hoft met me at the track with their turbo PT.

Conditions were spectacular. 100*, 50% humidity, 10 mph cross wind, and barometer at 31.30 with clouds rolling in.

Car seems a little better, but is still a slug for the first 50 feet or so. Bill was wailing me off the starting line, but it went downhill for him shortly thereafter.

Best pass of the day was a 14:34. Best MPH was 97.7. Bill was running 15:30's @ 88.

I was shifting at 6600 today.

Bill says the car is incredibly loud going by. :lol:

Car went back on the trailer under it's own power with no rattles, and nothing running out of it. :D :D :D :D :D

_________________
Official Cookie and Mater Tormentor.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sun Jul 03, 2011 5:22 am 
Offline
Board Sponsor & Moderator
User avatar

Joined: Mon Oct 21, 2002 11:08 am
Posts: 13294
Location: Blacksburg, VA
Car Model*:
Sounds good, Dennis. Did you get a look at the tach off the line to see the stall speed? 14.34 is cookin' at 100* temp!

Lou

_________________
"You mean you still have a Slant 6 in that thing?"


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sun Jul 03, 2011 5:52 am 
Offline
Board Sponsor & Moderator
User avatar

Joined: Thu Oct 17, 2002 7:27 pm
Posts: 12085
Location: Park Forest, Illinoisy
Car Model*: 68 Valiant
No tach in the car Lou, shift light only.

I did try stalling it on the return road with a 3600 chip in the light, it wouldn't turn the light on.

Still having some brake issues too. Car would creep when I was stalling it up.

I have some more ideas, but it was so miserably hot and a thunderstorm moving in, we just loaded up and came home.

There were only a dozen cars total there, could have made 100 runs if we wanted to.

One of the track workers was making passes in a Tahoe with a utility trailer hooked to it. :shock:

_________________
Official Cookie and Mater Tormentor.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC-07:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited