Slant *        6        Forum
Home Home Home
The Place to Go for Slant Six Info!
Click here to help support the Slant Six Forum upgrade!
It is currently Tue Feb 18, 2020 7:17 pm

All times are UTC-08:00




Post new topic  Reply to topic  [ 20 posts ]  Go to page Previous 1 2
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Tue Feb 23, 2016 11:15 am 
Offline
4 BBL ''Hyper-Pak''

Joined: Tue Apr 03, 2012 6:17 pm
Posts: 29
Location: Williamstown New Jersey/Philadelphia
Car Model*:
I did get lucky when I bought the van it came with a Chrysler factory manual


Top
   
 Post subject: Solved.
PostPosted: Sun Feb 28, 2016 1:52 pm 
Offline
4 BBL ''Hyper-Pak''

Joined: Tue Apr 03, 2012 6:17 pm
Posts: 29
Location: Williamstown New Jersey/Philadelphia
Car Model*:
So I put the new reman alternator in. I ran two more grounds from the fire wall to the engine and to the alternator it self. I found a meted wire that went to the egr control module/ oil pressure switch and a sensor in the intake. And the wire runs into the main harness. Being as though the egr has been removed I removed all the wiring for it and fixed the portion of the melted wire than was attached to the oil pressure switch. And now it stays steadily at 14.5 v +- . Seems to be charging better than ever. Thanks to everyone telling me to check for grounds and voltage drops.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Tue Mar 01, 2016 8:59 pm 
Offline
4 BBL ''Hyper-Pak''
User avatar

Joined: Sun Aug 19, 2012 9:28 pm
Posts: 37
Location: SC
Car Model*:
Reed wrote:
Yep. Dodge finally abandoned the old full-flow ammeter around 73 or 74 for cars and by 75 for trucks and vans. I know my 76 D100 is a shunt ammeter, but I am pretty sure my brother's 74 Duster is a full-flow ammeter. It id always a good idea to get a wiring diagram specific to your year of vehicle so you know.


My 79 W150 has a full flo type ammeter

_________________
81 LeBaron Salon,88 5th ave,79 Aspen SE wagon,79 W150
Don't worry, nothing is going to be alright.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Tue Mar 01, 2016 9:11 pm 
Offline
Supercharged
User avatar

Joined: Sun Nov 03, 2002 9:20 pm
Posts: 12420
Location: Fircrest, WA
Car Model*: 82 Ramcharger, 76 D100
Have you verified that by either disconnecting it and seeing if the truck still starts or with a wiring diagram?


Top
   
PostPosted: Tue Aug 20, 2019 2:45 pm 
Offline
3 Deuce Webber

Joined: Sat Jul 08, 2017 2:06 pm
Posts: 51
Location: NC
Car Model*: 78’ dodge D100 slant six
Digging up a old thread. This seems to be my issue as well. I’m bumping this so I can use it for reference. Thanks for these and the search function worked this time!!


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 20 posts ]  Go to page Previous 1 2

All times are UTC-08:00


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited