Slant *        6        Forum
Home Home Home
The Place to Go for Slant Six Info!
Click here to help support the Slant Six Forum!
It is currently Thu Jan 21, 2021 6:32 pm

All times are UTC-08:00




Post new topic  Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
PostPosted: Fri Sep 25, 2020 1:10 pm 
Offline
4 BBL ''Hyper-Pak''
User avatar

Joined: Fri May 19, 2017 7:19 pm
Posts: 28
Location: Toronto, Canada
Car Model: 1966 Clark Cortez
Hi everyone,
Last year I did the HEI conversion and put 2K KM's on my 1966 Clark Cortez motorhome - no issues other then I can't turn off the ignition. This year we took it out of storage to use again but had it die on us a few minutes (thankfully) into our trip. The truck seems to run for a bit, then stall for no clear reason - made me think something was overheating and failing (ignition coil or module). Last weekend I spent some time checking for any loose connections, no spark conditions etc. only to discover that jiggling the connections at the relay caused the engine to stop. Thought I'd found the problem and replaced the relay plus one of the supposed faulty spade connectors. Then I was able to stall the engine again wiggling another wire (the ground) at the relay. Not sure what exactly is going on as all the connectors are new as of last year, tight and not showing any corrosion.

One more clue? At one point, after disconnecting/re-connecting the wires on the relay I was able to stop/start the engine without issue. Then after more fiddling I wasn't able to stop it, only start it. Not sure if this is connected to the stalling issue or not?

FYI the ignition switch was replaced last year as well.

_________________
1966 Clark Cortez Motorhome w/
Industrial Slant 6 looking for adventure!


Top
   
PostPosted: Fri Sep 25, 2020 5:04 pm 
Offline
Board Sponsor & SL6 Racer

Joined: Wed Oct 23, 2002 7:57 pm
Posts: 6738
Location: Waynesboro, Pa.
Car Model: 65 Valiant 2Dr Post
Just eliminate the relay completely and see how it does. I have done 5 or 6 conversions and never ran a relay and have never had a failure.

_________________
2 Mopars come with Spark plug tubes. One is a highly refined, world class, racing machine. The other is a 426 CI. boat anchor!
Image
Image


Top
   
PostPosted: Sat Sep 26, 2020 11:02 am 
Offline
Board Sponsor & Contributor

Joined: Thu Oct 31, 2002 5:39 pm
Posts: 23552
Location: North America
Car Model:
Did you use a good-quality, name-brand, new relay? Even those can fail, but failure is much more common with off-brand junk.

Eliminating the relay is a fine diagnostic technique, but not a wise way to run the system full-time.

_________________
一期一会
Too many people who were born on third base actually believe they've hit a triple.

Image


Top
   
PostPosted: Sat Sep 26, 2020 12:18 pm 
Offline
Supercharged
User avatar

Joined: Sun Nov 03, 2002 9:20 pm
Posts: 12865
Location: Fircrest, WA
Car Model: 76 D100
What gauge wire are you using and have you checked the integrity of the wire at both ends?


Top
   
PostPosted: Tue Sep 29, 2020 12:19 pm 
Offline
4 BBL ''Hyper-Pak''
User avatar

Joined: Fri May 19, 2017 7:19 pm
Posts: 28
Location: Toronto, Canada
Car Model: 1966 Clark Cortez
Thanks everyone - I will take another swing at it in a few weeks once I have time. Was staying in the RV last weekend but forgot to bring my electrical toolbox! Hard to test anything with a wrench ; )

_________________
1966 Clark Cortez Motorhome w/
Industrial Slant 6 looking for adventure!


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC-08:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited